Catom PDM is de handelsnaam van dochteronderneming Catom Distribution waaronder alle groothandelsactiviteiten plaatsvinden. Bijna de helft van de omzet van Catom BV wordt gerealiseerd door groothandel in benzine, diesel, gasolie en petroleum.

Catom PDM koopt deze bulkproducten in op de open markt en verkoopt aan oliehandelaren, benzinestations van kleine zelfstandige ketens en individuele benzinestation houders in Nederland. Dagelijks worden op basis van marktontwikkelingen de verkoopprijzen vastgesteld en aan de klant gecommuniceerd. Klanten van Catom kunnen met een speciale pas naar behoefte producten laden bij vrijwel alle depots in Nederland. Ook belevert Catom via deze groothandel de eigen reselling activiteit en benzinestations. Catom onderscheidt zich van andere spelers in deze markt door grotere flexibiliteit en kostenefficiency. Door bundeling van brandstofvolumes worden scherpe prijzen gerealiseerd voor klanten.

Catom heeft door middel van lange termijn contracten een inkooppositie op vrijwel alle depots van Nederland. De onderneming heeft daarnaast eigen voorraadlocaties: op een eigen depot in ’s Hertogenbosch en op meerdere depots op andere locaties in het land wordt opslagcapaciteit gehuurd. De onderneming beschikt over een accijnsvergunning, een voorwaarde om concurrerend deel te kunnen nemen aan de handel in deze commoditymarkt.