Dochteronderneming OK Oliecentrale is de grootste distributeur van Shell brandstoffen en smeermiddelen in Nederland en daarnaast ook onder het merk OK actief in de reselling markt op het land. De reselling activiteiten concentreren zich op klantsegmenten op het land, zoals agrarische bedrijven, lokale en regionale overheden, nutsbedrijven, bouwondernemingen, garages en transportbedrijven. Het bedrijf heeft regionale verkoopkantoren in Arnhem, Breda en Staphorst. De activiteiten over water worden uitgeoefend in een aparte dochteronderneming, OK Marine.

OK Oliecentrale onderscheidt zich door het serviceniveau, met een professionele en klantgerichte organisatie met 24/7 service. De verkoop-
staf heeft kennis van zaken en adviseert klanten over complexe vraagstukken op het gebied van logistiek over land, smeerschema’s, onderhoud en producteigenschappen. Door de overname van de activiteiten van Van Wifferen’s Oliehandel in het voorjaar van 2019 kunnen nu ook in eigen beheer diensten en producten worden geleverd op het gebied van tanks en installaties.

Voor transport van brandstof in de reselling markt heeft OK Oliecentrale 60 vrachtwagens in gebruik, alle volledig in eigendom. Circa 22 vrachtwagens rijden onder de Shell kleuren, de rest onder het OK merk, of wit.