Reselling is de verkoop van brandstoffen en smeermiddelen aan de groot-, midden- en kleingebruiker in de zakelijke markt. Met een marktaandeel van ruim 20% is Catom marktleider in dit segment. Tot en met 2017 concentreerden de resellingactiviteiten zich vrijwel volledig op het land, met klantsegmenten als agrarische bedrijven, lokale en regionale overheden, nutsbedrijven, bouwondernemingen, garages en transportbedrijven. Onder de vlag van OK Marine bedienen we klanten op het water in de ‘natte’ aannemerij, de scheepvaart, en de cruisevaart. Zowel OK Oliecentrale als OK Marine onderscheiden zich door het serviceniveau. Beide hebben een professionele en klantgerichte organisatie met 24/7 service.

Dochteronderneming OK Oliecentrale is in 2021 de grootste distributeur van Shell brandstoffen en smeermiddelen in Nederland en daarnaast ook onder het merk OK actief in de reselling markt op het land. Het bedrijf heeft regionale verkoopkantoren in Arnhem, Heino, Breda en Staphorst. Rijmar met de locatie in Roermond is met ingang van 1 december 2021 hier aan toegevoegd; met een eigen depot (ondergrondse tankopslag) en vijf tankwagens worden dagelijks vele Limburgse bedrijven door Rijmar voorzien van met name brandstoffen, natuurlijk ook onze OK X-Drive diesel en AdBlue, in combinatie met smeermiddelen. De verkoopstaf heeft kennis van zaken en adviseert klanten over complexe vraagstukken op het gebied van logistiek over land en water, smeerschema’s, onderhoud en producteigenschappen. Vanuit de locatie in Heino worden in eigen beheer diensten en producten KIWA gecertificeerd, inclusief de installatie van stationaire brandstoftanks en het keuren en onderhouden van mobiele brandstoftanks. Voor transport van brandstof en AdBlue in de reselling markt heeft OK Oliecentrale 71 vrachtwagens in gebruik, alle volledig in eigendom.

Van zowel de OK als de Shell smeermiddelen heeft Catom een eigen voorraad om adequaat en tijdig te kunnen leveren aan haar klanten. De opslag en de warehousing gebeuren deels in eigen beheer. Een deel van de opslag en warehousing, in samenhang met de distributie naar de eindklant, is uitbesteed aan een tweetal professionele dienstverleners (een voor verpakt, een voor bulkproducten). De regie van de gehele operatie ligt in handen van OK medewerkers, met een scherpe focus op klanttevredenheid (vandaag besteld, morgen in huis).