OK heeft een lange geschiedenis in Nederland. In de jaren 50 van de vorige eeuw werd het van oorsprong Zweedse merk in Nederland geïntroduceerd en is sinds 2004 eigendom van de Catom groep. Sinds 2006 is Catom bezig het merk OK in de markt van tankstations weer op de kaart te zetten en sindsdien is het aantal stations ieder jaar gegroeid. Per eind 2021 vallen er landelijk 86 tankstations onder de retail activiteiten, waarvan 79 volledig onder de eigen exploitatie. Van de 86 totaal zijn 52 bemand en voorzien van een moderne shop, de overige 34 zijn onbemande locaties. In de groei van 2021 zitten onder andere de tankstations van Rijmar B.V., waarmee OK Retail een betere positie in Limburg krijgt. Ook in het jaar 2022 gaat het weer goed met de retail activiteiten en lopen er diverse biedingen.

Naast de stations activiteiten gaat het ook goed met de tankpassen, de groei van de pasklanten neemt verder toe door het toevoegen van acceptatie op het Tango netwerk. Ook het accepteren van passen van derden wordt verder uitgebreid, er is een groeiende interesse in OK als partner voor tankpas uitgevers door de kwaliteit van het netwerk. Om deze versnelling te bestendigen zullen alle stations in 2022 volledig worden voorzien van contactloos betalen.

ShopPoint
In 2021 lag de focus op het OK Café concept. Dit nieuw ontwikkelde concept heeft een eigen, herkenbare uitstraling en biedt een assortiment van A-merken met de beste koffie, heerlijkste koeken en snacks, en in sommige gevallen een assortiment van dagelijks vers bereide broodjes. Voor 2022 zal de focus liggen op de verdere uitrol het OK Shop concept.

De kernwaarden van OK Retail zijn rust, ruimte, hygiëne, sfeer en assortiment en worden bij al deze activiteiten goed bewaakt. Ook het in 2019 onbemande OK Express concept met wasboxen is een succes gebleken en wordt ook in 2022 verder uitgebreid. Op dit moment lopen er bij diverse stations projecten om uit te breiden met de onbemande wasboxen.